torstai 8. helmikuuta 2018

Appelsiini-suklaa kahvikakku


Tämä appelsiini-suklaa kakku on mielestäni ehdottomasti kahvikakkujen aatelia!
Suklaa ja appelsiini on mahtava makupari ja näin suklaan suurkuluttajana
 -enemmän on parempi!
Appelsiini-suklaa kahvikakku

120g voita
120g sokeria
2 munaa
145g gluteenittomia jauhoja
3/4tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
75g tummaasuklaata
½ appelsiinin mehu ja raastettu kuori
Suklaa ganache
1dl kermaa
120g tummaa suklaata
nokare voita
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Sekoita kuivat aineet ja rouhittu suklaa yhteen.
Pese appelsiini huolellisesti, raasta kuori ja purista mehu.
Sekoita voi-sokeri vaahtoon kuivat aineet ja appelsiinin raastettu kuori ja mehu.
Kaada taikina leivitettyyn kakkuvuokaan ja paista +175'c n.1h
Anna kakun jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista.
Kuorruta jäähtynyt kakku suklaa ganachella
Kiehauta kattilassa kerma ja nosta pois levyltä.
paloittele suklaa joukkoon ja sekoittele varovasti,
ettei ganacheen muodostu ilmakuplia.
Lisää lopuksi voi nokare.
Anna jäähtyä hetken ja kaada kakun päälle.
Laita kakku kylmään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti