keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Pikkuleipiä

Manteliset pikkuleivät... sellaisen nimen näille keksin.
Kaapissa oli marsipaani pötkö ja intiaanisokeri pussin jämä, jotka piti käyttää pian pois enne kuin vanhenevat. Pikkuleipien teko on ollut mielessä jo jonkin aikaa, joten siihen päätyivät molemmat.
Pikkuleipä massa on joku ihan perus taikina joka on helposti muunneltavissa.
Tällä ohjeella tulee n.60-80kpl leikattuja pikkuleipiä.
 
Helppo ja nopea valmistaa ja mikä parasta, ihan syntisen hyviä!
 
 
Manteliset pikkuleivät
 
300g voita
3dl sokeria (laitoin 1dl tavallista ja 2dl intiaanisokeria)
2 munaa
10dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
250g mantelimassaa
 
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi ja sekoita se voi-sokeri seokseen.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää lopuksi massan joukkoon, sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan olla n.30min. kylmässä. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota muotilla pikkuleipiä. Tai kuten minä tein, pyöritä taikina pötköksi ja pyöräytä kelmun sisään. Painele neliskulmaiseksi ja anna olla jonkin aikaa kylmässä. Leikkaa pötköstä n. ½cm paksuisia siivuja ja aseta pellille.
Paista +200'c 8-10min.
 


 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti